Szkolenie z tworzenia lodów rzemieślniczych w siedzibie Primulatora w Gdyni

W dniu 09.12.2021 r.  nasi uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik wraz z opiekunami udali się do Gdyni, gdzie w siedzibie Primulatora odbyli szkolenie z tworzenia lodów rzemieślniczych.
Podczas spotkania omówiono surowce oraz ich wpływ na uzyskanie znanych na całym świecie lodów „Gelato” oraz pokazana została produkcja sorbetów i lodów mlecznych.
Część teoretyczną i praktyczną poprowadził technolog pracujący w firmie Pregel Polska Przemysław Jaworski. Do produkcji lodów użyto wysokiej jakości produktów np. świeżego mleka, świeżej śmietany, czekolady oraz komponentów wiodącego producenta past, baz i variegato z Włoch firmy Pregel.
Wspólna praca pozwoliła poznać lodziarstwo od strony praktycznej, jak i teoretycznej.
Każdy uczestnik otrzymał Certyfikat ukończenia szkolenia.
Scroll to Top